Mobilný operátor pokrýva 5G sieťou už vyše 1200 lokalít na Slovensku

05.05.2024 Bratislava

Bratislava 5. mája (TASR) - Mobilný operátor O2 rozšíril 5G sieť, aktuálne pokrýva 76,5 % slovenskej populácie. Od začiatku roku operátor 5G sieťou pokryl 223 nových miest a obcí, dostupná je tak už v 1232 lokalitách na Slovensku. Informovala o tom špecialistka externej komunikácie O2 Slovakia Annamária Krchňavá.

"V posledných troch mesiacoch sme opäť značne rozšírili pokrytie našou 5G sieťou. Priniesli sme vysokorýchlostné pripojenie aj do oblastí, kde doteraz nebolo. Hlavnou prioritou aj naďalej zostáva rozširovanie najmodernejšej mobilnej siete od O2, aby sme zabezpečili ešte lepšie zážitky pre našich zákazníkov," uviedol technologický riaditeľ O2 Slavomír Pšenák.

V uplynulých mesiacoch mobilný operátor zmodernizoval svoju sieť v okresoch Zlaté Moravce, Žarnovica, Komárno, Sabinov a Brezno.

Najnovšia 5G sieť umožňuje rýchlejšie načítavanie webových stránok či mobilných aplikácií, a tiež kvalitnejší zvuk počas telefonovania. Pre využívanie 5G siete je nutné sa nachádzať v lokalite, kde je dostupné jej pokrytie. Pripojiť sa k nej dá iba na zariadeniach podporujúcich 5G sieť.

Pokrytie 5G sieťou postupne rozširujú aj ďalší mobilní operátori. 5G sieť od Orange je dostupná pre 65,5 % slovenskej populácie v 602 mestách a obciach. Do konca tohto roka plánuje operátor rozšíriť toto pokrytie až na 80 % populácie SR. Slovak Telecom pokrýva 5G sieťou podľa dostupných informácií 55,3 % populácie a mobilný operátor 4ka približne 10 % obyvateľov.
 

Vyberte región